Японска стена

Този вид щори представляват правоъгълни платна с ширина от 60см до 1м, които се крепят на специален корниз. Всеки панел се закрепва на собствен насочващ корниз, което дава възможност за преместване на платната и за модифициране на дизайна. Японските панели служат не само за оформяне на прозоречни отвори, но и за разделение на различни зони в помещенията, а също за оптическо увеличение на пространството.

Така наречената щора ЯПОНСКА СТЕНА е съвременна щора, която прави неповторим интериора. Спокойствие и баланс се създават чрез изчистени линии, които ни доближават до духа на източната философия. С Японска стена можем да постигнем ефекта на параван, да покрием големи прозорци и витрини, както и да преградим и обособим отделни вътрешни пространства.

Това не е слънцезащитен продукт с широко използване и предназначение. И въпреки това се опитва да съчетае в себе си визията и функцията на рулото, вертикалните щори и пердетата. Но изглежда най-често се превръща в тяхна алтернатива, особено когато става въпрос за естетично и надеждно преграждане на отделни части от помещенията. Конструкцията на JPPS-а и неговата функция са пределно ясни и прости – горна релса с от два до пет канала , в която са разположени насещите конзоли на панелите с прилежащите към тях колички за по-лесно плъзгане. Панелите от текстил се движат по хоризонтала наляво или надясно, в определена последователност или артистично разпиляно, и с това отварят или затварят достъпа до естествената светлина навън или до преграденото помещение. При някои модели може да бъде внедрен и въртящ се около оста си панел с ширина 25 см.

Това определя и най-честата му употреба като слънцезащитен продукт:

  • при прозоречни отвори със среден и голям обем, най-често по цялата височина на помещението
  • обикновено при жилищни помещения и еднофамилни къщи, най-често при витражи или при подчертани в интериора прозоречни ниши
  • в общи помещения в сгради от обществения сектор – фоайета, междинни зали и др.
  • при решаване на специфични задачи в интериорния дизайн

Цветове и Материи