Стъклени витрини

В съвременното строителство приложението на стъклените витрини и врати е широко разпространено за оборудването на магазини, офиси, а в последните години и за преграждане на жилищни и офисни помещения. При този тип интериорни решения има максимална видимост към помещенията и възможност за спестяване на енергия за осветление.

Стъклените витрини се изработват от единично флоатно стъкло с дебелина от 8 мм до 12 мм, което може да бъде закалено. В цветово отношение освен стандартното прозрачното и неутрално бяло стъкло се предлагат и зелен, сив, кафяв, син или розов цвят с възможност за нанасяне на матирани елементи по тях. За рамка на витрините се използват финни алуминиеви профили, които също могат да са в различни цветове.

Стъклените врати са неразделна част от витрините на магазини и офиси но намират приложение и като интериорни. Обкова за стъклените врати има множество вариации: с вграден в подовата настилка долен автомат, както и панти позволяващи монтажа с каса или без наличието на такава. При направата им се използва закалено стъкло с дебелина от 8 мм до 12 мм, което е четири пъти по здраво от обикновено стъкло.

Оформлението и затварянето на помещения посредствум стъклени витрини и врати дава възможност за последваща реализация на всеки тип интериор.

Стъклените врати

Стъклените врати се използват навсякъде в нашето ежедневие и все повече изместват стандартните дървени врати. Те могат да бъдат с различни цветове и плътност.Стъклените врати се намират както в екстериора, така и в интериора. Обков за стъклени врати има с долно вграждане на подов автомат или подов лагер, както и за странични панти за и без касов монтаж.

Механизмите за врати от стъкло биват с много видове панти, доста от които имат световни награди за дизайн. Разполагаме с различни видове заключвания застъклени врати (подово, горно и странично). Местата, на които може да се инсталиратстъклени врати са многобройни. Като започнем от входовете на магазини и сгради влизаме в интериорните им пространства и виждаме стъклени врати за баня, за спа центрове (сауни, джакузита), на преходни помещения в нашия дом, складови и сървърни помещения.Отдавна съществуват и автоматични стъклени врати, а вече и последното изобретениестъклени автоматични врати на електромагнитна възглавница, което ги прави абсолютно безшумни.

Дебелини на стъклени врати:от 8 мм до 12 мм, от темперирано(закалено) стъкло, което ги заздравява четири пъти от обикновенното стъкло.Затварянето на помещения със интериорни стъклени врати ни дава един неангажиращ детайл в пространството, което изисква все повече умения за наредбата на площите, които обитаваме.