Гаражни врати

Плътните охранителни ролетки осигуряват една от най-високите степени на защита на обектите. Те са направени от съединени помежду си хоризонтални плътни стоманени ламели от поцинкована стоманена ламарина, която може да бъде боядисана с електростатично нанесено прахово полимерно покритие в желан от клиента цвят от цветовия каталог на RAL.

Платното на охранителната ролетка е изработено от профилирани ламели, които завършват със специална усилена прагова ламела. Предлагат се два размера на ламелите: широка – 105 мм и тясна – 77 мм. На праговата ламела могат да се монтират заключващи системи /брави/, които могат да бъдат със секретни или касови ключове.

Платното на ролетката може да се закрепва и движи в два вида водачи. Първият вид е тип ”П” водач с дебелина на ламарината 2 мм и дълбочина 50, 60 или 100 мм. Вторият e водач тип „Омега”, който е двустранно огънат и усилен. Този водач е с дълбочина 70 милиметра или 100 милиметра, има четки и гума, което осигурява по-добро уплътнение и безшумно движение на ролетката.

Ламелните ролетки могат да се задвижват автоматично с вграден в ролетката електродвигател, като в случай на спиране на захранването има възможност за ръчно управление.Те могат да бъдат управлявани посредством бутон на стената, електрически ключ със секретна ключалка, дистанционно управление със скачащ код и др. Възможни защити и екстри: осветление в зоната на отвора, защитни фотоклетки, защитна прагова гума със сензори.

Централни мотори CENTRIS

Моторите CENTRIS са подходящи за покриване на всички нужди от автоматизация на ролетни врати благодарение на многото възможности на комбиниране на мощност, размер на вала и зъбния венец.

SIMU са използвали най-добрите материали и технологии за да създадат мотора CENTRIS. Той е много надежден и издръжлив мотор, с нова система за закрепване със стоманена планка, по-сигурна спирачка с подобрена конструкция, здрави материали, напълно защитени кабели и система за настройка.

Номиналната мощност на мотора е гарантирана през цялото време на работа, до момента на изключване поради евентуално прегряване. По този начин вратата винаги ще бъде задвижвана с необходимото усилие и ниво на мощност и мотора никога няма да бъде претоварен.

Благодарение на закрепващата система създадена от SIMUCENTRIS може бързо да бъде монтиран. За настройка е необходимо само едно отваряне и затваряне на ролетката.

Моторите могат да се управляват по проводник с ключ за управление или дистанционно с контролен блок за управление с вграден приемник за дистанционни.

CENTRIS е снабден с вградена система за освобождаване, която е свързана директно към редуктора. Благодарение на специалната пистолетна ръкохватка, тази система дава възможност ролетката винаги да може да се задвижва в ръчен режим удобно и с прилагане на минимални усилия.

С цел проверка и гарантиране на високото равнице на качеството, CENTRIS е тестван и сертифициран за работа за повече от десет хиляди работни цикъла. Броят на извършените цикли за даден мотор може лесно да бъде проверен от контролните блокове RSA Hz на SIMU.

Моторите от фамилия CENTRIS осигуряват 100% съвместимост с Европейските стандарти.

 

Алупласт ЕООД предлага на своите клиенти НОВ централен мотор CENTRIS veo Hz. 

НАДЕЖДНОСТ С КОМФОРТА НА РАДИОУПРАВЛЕНИЕ, В СЪОТВЕТСТВИЕ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ.

• Уникален на пазара: Новият централен мотор SIMU с вграден радиоприемник може да се управлява дистанционно от радиопредавател SIMU veoHz.

• По-бърза инсталация: Управлението е безжично. Няма кутия за управление, ключ или външен приемник, следователно няма необходимост от пробиване на стените или полагане на кабелни канали.

• Опростена настройка на крайните превключватели от радиопредавателя. Само с няколко кликвания задавате крайните положения. Няма нужда да имате достъп до мотора!

• CE съвместима система, гарантирана от управление на мотора в режим на безопасност при пряка видимост на ролетката.

• Защитени команди за управление, предавани чрез кодиран скачащ код (16 милиона възможни комбинации).

• Запаметяване на частично отваряне: просто натиснете бутона за спиране и ролетката отива на записаната междинна позиция, за да покаже, че достъпът до обекта е ограничен.

• Откриване на заключена врата, предпазваща инсталацията от повреда при забравена заключена ролетка.

Всичките двигатели CENTRIS veoHz се доставят с дистанционно управление TSA 3B veoHz

Забележка: CENTRIS veoHz не е съвместим с предаватели SIMU-Hz

Система, отговаряща на 100% на стандартите CE

• Вграден софтуер за защита в мотора, софтуер клас B в съответствие с изискванията на EN 60335-2-103.

• Ограничен обхват на радиоуправлението, за да се гарантира контрол на видимостта към ролетката.

• Избор на режим на управление (постоянно задържане на бутона или смесен), за монтаж в съответствие със стандартите независимо от вида на ролетката / решетката.


Характеристики и размери на централни мотори

 

Централни мотори с вградено радиоуправление CENTRIS  Hz

Моторите CENTRIS Hz са подходящо решение за автоматизиране на ролетни врати, при които се изисква високо ниво на сигурност, има изискване за подаване на отделни команди за управление на посоките или е затруднен достъпа до контролния блок.  Моторът има следните предимства пред моторите с външен контролен блок:

  • •   Бърз монтаж и безжично управление.

  • • Няма контролен блок, ключ или външен приемник, нито проводници до тях, следователно няма нужда от пробиване на стените или поставяне на кабелни канали.

  • •   Лесна настройка на крайните положения, която се прави от дистанционното. Само няколко натискания е всичко, което е необходимо, като при това не е нужен достъп до мотора.

  •        Сигурно и надеждно предаване на командите посредством използване на скачащ код (16 милиона възможни комбинации).

  •         Междинно положение на ролетката: просто натиснете бутона “стоп” и вратата застава в избрано от клиента положение, например за да покаже, че магазина ще затваря.

  •       Патентована система за освобождаване, която действа директно на електродвигателя и осигурява незабавно освобождаване и работа без усилия.

  •          Гарантирана постоянна работа при номинален въртящ момент за целия цикъл на действие, без загуба на мощност.

Моторите CENTRIS Hz са достъпни с въртящи моменти от 75 Nm100 Nm и 140Nm.

Моторите се управляват от два типа дистанционни управления – стандартни дистанционни TSA+ за ценпрални мотори,

с които ролетката се управлява в режим „стъпка по стъпка“ (отваряне-стоп-затваряне-стоп) и дистанционни COLOR + с три отделни команди – Нагоре, Стоп, Надолу, с които моторът се управлява и също така се настройват крайните положения.

 

  • Тубусни мотори T5, T6 и мотори с вграден редуктор за манивела DMI5, DMI6

Създадени и патентовани от SIMU през 1959 година, тубусните мотори са най-компактното решение за задвижване на ролетни врати на пазара на автоматика. Поставен вътре във вала на ролетката, моторът от този тип значително намалява общият размер на системата и диаметъра на ролетката при навиването й.

Тубусните мотори за ролетни гаражни врати са с размери 50 мм за моторите от серията Т5/DMI5 и 60 мм за моторите от серията T6/DMI6. Големия обхват на мотори с различни въртящи моменти от 30Nm до 120Nm, позволяват задвижване на всички размери ролетни гаражни врати. Богатият избор на адаптори осигурява тубусните мотори да бъдат приспособени за всички ролетни врати. Компактната глава на мотора може лесно да бъде фиксирана в различни положения. Настройването на крайните нива е лесно, благодарение на удобния достъп до винтовете за настройка.

Моторите от серията DMI са снабдени с вдрадена система за ръчно задвижване с манивела, която осигурява отваряне и затваряне на вратата, в случай на отсъствие на електрическо захранване. При отсъствие на достъп до помещението, при липса на захранване, ролетните врати с тубусни мотори с манивела са снабдени с капак с ключ, под който се намира механизма за задвижване.

Стандартните мотори и моторите с радиоуправление могат да бъдат включени към непрекъсваемо захранване (UPS) за работа при отсъствие на захранване. В зависимост от мощността на мотора непрекъсваемото захранване осигурява от три до пет работни цикъла на вратата.

За да изтеглите схеми за монтаж и свързване и инструкции за настройка влезте с потребителското си име и парола в Пространство за партньори. Ако не сте регистриран можете да направите регистрация, като попълните лично име или фирма, както и е-mail за връзка.