Външни ролетни щори

Външните алуминиеви щори осигуряват защита и добра визия на прозорците.
Цената им е по-висока от вътрешните, но пък има защо. Едни от тях могат спокойно да изпълняват ролята на решетки, за защита срещу взлом. Освен това дават възможности за монтаж на резета, на охранителни системи или заключване на щората, което ограничава шанса да бъдат отваряни отвън. С механизъм от електричен мотор щорите се задвижват в затворено положение, а така автоматиката на мотора не позволява да се повдигат ръчно.

Външните ролетни щори осигуряват защита и от шума идващ от улицата. За разлика от вътрешните щори, външните алуминиеви ролетни щори бранят дограмата от неблагоприятни климатични условия, за спокоен сън, оставяйки шума навън. Важна роля за целта оказват и разстоянията между прозореца и щората, шумът се заглушава повече, когато и те са по-големи.  Ако имате нужда от пълна тишина, това е вашето решение.

Другите им предимства са, че осигуряват температурни разлики до 10°С съответно през лятото и през зимата, с което подобряват топлинната изолация на вашия дом, изолират прозорците от шум и прах и осигуряват до 30% по- добра шумоизолация. Подходящи са за монтаж на дървена дограма, алуминиева и PVC дограма. Спират образуването на конденз по стъклопакета в студените дни, защото повишават неговата температура. Запазват отличните си характеристики в диапазона от -30°С до +70°С.

Външните ролетни щори могат  да се задвижват ръчно или чрез електромотор.

Предлагат се в цвят бяло ,кафяво/RAL 8014/  както и дървесен декор-златен дъб,венге,тъмен дъб,махагон.