Алуминиева Дограма

Алуминиевият профил без прекъснат термо-мост се използва при търговски, промишлени сгради, административни и жилищни сгради, като вътрешни прегради, покривни конструкции и др. Системите за алуминиева дограма LOREZOLINE задоволяват съвременните европейски изисквания за високо качество и отлични структурни характеристики на профилите, и едновременно с това предлагат сигурна защита против взлом. Профилите LOREZOLINE са CE сертифицирани и при производството им се прилага FPC процедура за контрол на качеството.

Алуминиева дограма без прекъснат термо-мост (или т.нар. "студен профил")

За изработката му се използва изцяло чист алуминий, с лека кострукция, придава на пространството чист и семпъл вид.

Недостатък: Има добра топлопроводимост, но поради "студенината" на профила при резки температурни амплитуди и влажно време води до образуването на конденз.

Основните предимства на алуминиевата дограма са:

  • изключителна дълготрайност на профила при експлоатация;
  • относително леки конструкции с ниско тегло;
  • устойчивост на почти всички вредни въздействия на околната среда;
  • лесна поддръжка;
  • издържа на температурен диапазон от - 80 до 80 градуса;
  • разнообразен дизайн за различни архитектурни решения;
  • възможност за неограничена цветова гама по каталога на RAL
  • възвръщаемост на стойността на алуминия до 40 % от сумата платена за неговото закупуване.

Плъзгащи системи от студен профил LORENZOLINE

Удобството на плъзгащата система от студен профил е изразена в това ченеобходимото място за отваряне на съответните прозорец или врата са съобразени изцяло в самата ширина на съответния отвор,вследствие на което не е необходимо задължителното място както при нормалните прозорец или врата за отваряне или затваряне на вътре или навън. Надеждна,елегантна и лека система от високо качество за плъзгащи конструкции.Крилата и касата позволяват монтирането на единично стъкло и стъклопакет с дебелина до 20 мм.Системата е подходяща за остъкляване на тераси и вътрешни прегради.Наличното разнообразие от профили в системата позволява успешното съчетание със серия 1500 MINI SOFT,което открива широки възможности в създаването на алуминиеви конструкции.